Content protected by Whocopied.me

Spiselige bordkort

19. nov. 2019 af Trine Hansen

Der findes mange muligheder for fine bordkort til festen, men vil du skille dig lidt ud, så er det en sjov og anderledes idé med spiselige bordkort.

Vi nærmer os jul og det betyder jo julefester, derfor er denne opskrift inspireret af det, men i princippet kan de jo bruges til enhver fest hele året rundt.

Småkagerne er vaniljesmåkager som er nemme at lave. Du skal dog have god tid, fordi dejen skal hvile på køl i ca 2 timer, og skal køle af hvis de skal pyntes, som jo også tager tid.

Du skal bruge:

Til ca 3 plader småkager.

Småkagedej

  • 275 g mel
  • 120 g smør (skæres i små tern)
  • 130 g rørsukker (eller alm. sukker, men rørsukker har mest smag)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • ca 1 spsk sirup

Pynt

  • Lidt vand
  • Flormelis
  • Frugtfarve eller pastafarve
  • Evt. krymmel
  • Evt. snor

Fremgangsmåde

  • Hæld alt mel i en skål. Tilsæt de små tern smør og rør ind til smørret ligner revet ost i melen. Brug el-pisker eller røremaskine.
  • Tilsæt rørsukker og vaniljesukker og bland det hele sammen
  • Tilsæt æg og sirup og pisk indtil dejen samler sig
  • Når dejen begynder at samle sig, ælter jeg den færdig på køkkenbordet med hænderne. Den skal ende som en glat, fast, blød bold.
    Hvis dejen ikke vil samle sig ordentligt, så tilsæt lidt ekstra sirup. Er dejen omvendt for våd, så tilsæt lidt mel.
  • Dejen kommes i en skål med låg (eller film over), og sættes til at hvile på køl 2 timer.
  • Efter 2 timer tages dejen ud. Den skal bruge ca 30 min på at opnå stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn.
  • Efter de 30 min kan du rulle dejen ensartet ud på bordet.
  • Stik småkagerne ud i de ønskede figurer. Lav en rille eller et lille hul i figurerne, som på billedet, på dem der skal bruges som bordkort. Så de kan sidde på kanten af et glas eller bindes om en serviet. Hullerne kan laves med et sugerør.
  • Brug en spartel til at flytte figurerne fra bordplade til en bageplade med bagepapir.
  • Saml den resterende dej og rul ud igen og igen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
  • Småkagerne bages i ca 8 minutter. Men hold øje! for der er forskel på ovne og størrelser på småkagerne. Når de får en gylden kant er de færdige.
  • Når småkagerne er kølet af, kan du pynte dem med glasur (laves af lidt vand, flormelis og evt. frugt- eller pastafarve) og evt krymmel.
  • Fyld glasur i en pose og klip et lille hul i hjørnet, så du kan skrive navn på småkagen. Det kan godt kræve lidt øvelse 😉
  • Lad glasuren tørre – nu har du fine, anderledes bordkort.

Her er lidt billeder til inspiration, for at vise hvordan de kan pyntes, men det er jo kun fantasien der sætter grænser.

De småkager der ikke skal bruges som bordkort, kan pyntes og bruges som bordpynt på andre måder – ellers selvfølgelig bare serveres 😄😍

God bagelyst og god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *