Inspiration til din konfirmationsfest

1. jul. 2022 af Trine Hansen

Pynt flot op til din konfirmation

I ved det…pynten er vigtig. Pynten er altid vigtig! 🥳 Men især til konfirmation, som bestemt ligger op til, at man gør noget ekstra ud af festen med en fantastisk borddækning og flot pynt rundt omkring i lokalet. Og der er heldigvis så mange flotte muligheder for, at din konfirmationsfest bliver lige som du ønsker dig. 

Hvis du mangler inspiration til, hvordan lokalet og bordet skal pyntes til din konfirmation, så har jeg her samlet mine bedste tips og idéer.

lilla konfirmation

Bordpynt

Bordet, og deraf bordpynten, er ofte meget centralt for konfirmationsfesten. Det er derfor også her, at du virkelig kan gøre noget ekstra, som sætter temaet eller rammen for festen. Der er flere former for bordpynt, der kan hjælpe dig her.

Blomster & lys

Blomster og lys er altid et sikkert valg, når du skal pynte et festligt bord til konfirmationen. Forsøg evt. at finde nogle høje lysestager, eller sammensæt store og små bloklys, så der er forskellige højder og dimensioner i det samlede udtryk på bordet.

Evighedsblomster er blevet utrolig populære at bruge til fester – specielt fordi du kan beholde buketterne i lang tid efter din fest. Du kan f.eks. få lavet nogle rigtig flotte buketter ved Munk Decor. 

Der ud over kan du også bruge de fine pompom’er, som du kun folder halvt ud, som smukke papir “blomster” på bordet. De giver en fin lethed og volume til bordet.

Bordkort & æsker

En naturlig del af bordpynten til en konfirmationsfest er naturligvis bordkort. De kommer i mange former og designs, så du nemt kan finde lige dem, der passer til din bordpynt. De kan endda laves lige efter dine ønsker hos f.eks. Cloud Celebration.

Bordkortene kan nemt løftes lidt ekstra med fine bordkortholdere eller små æsker. Indeni æsken kan du gemme små godter eller hilsner til gæsterne, som de kan nyde i løbet af dagen. Det kan også være ting, som skal bruges til bestemte indslag. F.eks. findes der en bryllupstradition, hvor gæsterne sætter klistermærker på brudeparret i løbet af aftenen. Den kan sagtens bruges til en konfirmation, og så kan du lægge klistermærkerne i æsken!

Du finder nemt forskellige bud på bordkort, æsker og bordkortholdere i mine fine konfirmations boxe.

Bordløber & bordnummer

Med en bordløber kan du få lidt ekstra farve med ind i borddækningen. Hvidt er rigtig flot, men det kan også blive lidt for kedeligt til en konfirmationsfest. De fleste vælger én farve, som går igen hele festen igennem f.eks. rosa, lilla eller grøn. Det er en god måde at give festen et personligt præg på, og gør det nemmere at vælge invitationer, pynt og borddækning ud fra.

Derudover kan det være en god idé at placere bordnumre på bordene – specielt hvis der er mange borde, og der på forhånd er lavet en bordplan eller oversigt til gæsterne. Du kan f.eks. gå med sjove bordnumre på pinde, der kan sættes i blomsterne eller et udskåret nummer i træ eller akryl.

Vægpynt & loftpynt

Det kan også være en rigtig god idé at finde noget pynt, som kan hænge rundt omkring i festlokalet. På den måde er det ikke kun bordene, som ser festlige ud, men hele rummet. Her kommer mine bud på vægpynt og loftspynt, som er perfekt til en konfirmationsfest!

Papirpynt & lyskæder

Med papirpynt kan du pynte op til fest uden at spendere hele budgettet. Papirpynt kan eksempelvis være flotte rosetter i forskellige farver og størrelser, som du kan lave en smuk rosettevæg af, der f.eks. kan hænge over gavebordet eller bagved konfirmanden. I papir finder du også pompom’er og de såkaldte honeycombs, som er en slags 3D papirskugle i flotte farver. De kan f.eks. hænges ned fra loftet med fiskesnøre eller bånd i forskellige længder. 

Holder du din konfirmationsfest udendørs, og/eller satser du på, at festen fortsætter til ud på aftenen – så kan du også bruge lyskæder som pynt. Det er altid en vinder, fordi det skaber en utrolig hyggelig stemning til festen!

Balloner & banner

Balloner kan noget helt specielt, også til konfirmationsfesten. Især folieballoner er et stort hit, fordi de fås i alle størrelser og former – som tal, figurer eller bogstaver. Med dem kan du både stave til “Konfirmation”, konfirmandens navn, datoen for konfirmationen eller blot bruge nogle figurer.

Store runde latex balloner på 60 cm kan virkelig også noget. Fyld dem med helium, sæt et flot silkebånd på, og bind dem f.eks. fast til nogle af gæsternes stole, eller lad dem stå rundt omkring i lokalet vha. ballonvægte.

Bannere kan også bruges på mange forskellige måder til en konfirmationsfest. F.eks. over gavebordet, indgangspartiet eller på en hvilken som helst væg hvor der mangler lidt pynt. De er ofte nemme at sætte op og giver lige det sidste wow.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til lige præcis din drømme konfirmation. Jeg har i hvert fald samlet alt, hvad du skal bruge af pynt og service i 6 forskellige konfirmations boxe – lige til at mixe og matche efter dine ønsker.

Håber I får en fantastisk konfirmationsfest! 🥳

Indlægget her er blevet til i samarbejde med mine samarbejdspartnere hos Cloud Celebration, som laver smukke invitationer og matchende bordkort, menukort og tryksager til alle festlige lejligheder.   

2 meninger om “Inspiration til din konfirmationsfest”

 1. Hanne Højland siger:

  Hejsa
  Kan man få en glimmer gardin i grøn?

  Mvh Hanne

  1. Jytte Poulsen siger:

   Hej Hanne

   Det har vi ikke lige nu men hvornår skal det bruges, for vi påtænker at tilføje et i mørk grøn til vores sortiment.

   De bedste festhilsner
   Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb for 499,00 kr. mere og få fri fragt!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Total
0,00 kr.