Sådan bruger du helium i balloner

27. aug. 2022 af Trine Hansen

Balloner med helium giver bare noget helt særligt til festen, og derfor har jeg lavet denne helium guide, så du også nemt kan få den fede svævende ballon effekt 🎈 Men lige så flot de kan være, lige så besværligt kan de også være, hvis du ikke har erfaring med balloner og helium. Jeg har desværre oplevet fester hvor alle latex ballonerne blev pustet op dagen før, og hvor man på festdagen møder ind til en masse trætte balloner, som ligger på gulvet. KRISE!!! 😲 Det kan heldigvis undgås med hjælp fra f.eks. Hi Float væske.

Jeg har delt guiden op i to typer af balloner; folie balloner og latex balloner, fordi de er helt forskellige når det kommer til at fylde med helium. Hvis du er i tvivl om hvilken type ballon du har købt, så kan du se forskellen mellem de to typer balloner på billederne nedenfor, hvor billedet til venstre er latex balloner (gummi) og det til højre er folie balloner 👇👇

Latex balloner er dem som de fleste kender, som “almindelige” balloner fra f.eks. fødselsdage, mens at folie balloner er dem, som kommer i et utal af forskellige former, figurer og størrelser, som du f.eks. ofte kan købe i tivoli.

Se videoen

Hvis du ikke orker at læse en lang guide, så kan du i stedet se videoen nedenfor, hvor jeg guider dig igennem hvordan man bruger helium i henholdsvis latex balloner og folie balloner 🎈

Folie balloner

Folie balloner er lavet af, ja, folie, og holder derfor meget længere end helt alm. latex balloner. Fylder du en folie ballone med helium kan den holde i op til en uge. Der er selvfølgelig stor forskel på kvaliteten, og nogle folie balloner vil måske blive slatne efter nogle dage, men generelt har folie balloner en rigtig god levetid – af balloner af være 😉🎈 Mange har måske også hørt om Hi Float, som kan hjælpe med at forlænge balloners levetid med helium, men det skal IKKE bruges i folie balloner – KUN i latex balloner!! En folieballon i en god kvalitet, vil holde helium i flere uger, hvis ikke meget længerer 🤩

De populære transparente runde balloner med LED lyskæde på kræver også helium for at svæve flot med deres LED lyskæde på, og de holder 2-3 dage – alt efter temperatur – men de står flottest hvis du puster dem op på selve dagen. De ser sindssygt flotte ud til festen på dansegulvet eller midt på bordene som dekoration – da de giver en flot højde til festen og lys når det bliver mørkt. Disse skal IKKE bruge HiFloat.

OBS: Læs en guide til at puste transparente runde balloner med LED lyskæde op med helium HER.

OBS! Er folieballonen mindre end 45 cm høj, så kan den ikke svæve med helium i. Der er mange, der tror at de meget populære bogstav-folieballoner kan svæve, men de hyppigst solgte er 35 cm og kan derfor ikke svæve med helium. 

Latex balloner

Vil du gerne pynte op med latex balloner til festen er det lidt mere krævende, da de nemlig skal pustes op i sidste øjeblik! En latexballon på størrelsen 27-30 cm vil typisk svæve i 5-6 timer – alt efter temperatur. Kvaliteten af latexballoner varierer meget, og hvis ballonerne er meget tynde så vil de måske springe så snart de bliver fyldt med helium. Nogle balloner vil også kunne være tungere, og vil derfor svæve i kortere tid. Det kan for eksempel være latex balloner i metalliske farver (chrome), konfetti balloner, balloner som er mindre end 22 cm eller latex balloner med små LED lys i, som kun svæver i ca. 3-4 timer.

Som hovedregel vil en latexballon svæve længere, jo større den er. Måske du undrer dig over hvorfor latexballoner svæver kortere? Jo, det er simpelt… eller liiidt teknisk 😉 Det latex gummi materiale som ballonerne er lavet af, er ikke 100% tæt, og der vil derfor langsomt kunne slippe luft ud af de 1000 bitte små huller der er i latexen. Så derfor –  jo større latexballonen er, jo større en mængde helium er der i ballonen, jo længere tid tager det om at sive ud.

Hi Float

Du kan forlænge latex balloners svævetid med op til 4-6 dage (ofte længere!), ved at købe Hi Float, som er en klisteret væske der pumpes ind i ballonerne. Væsken “lukker” de små huller i latexen, og derfor kan ballonen holde på helium i 25 gange så lang tid.

OBS: latex balloner fyldt med konfetti, penge, fjer eller små LED lys kan ikke bruge Hi Float, da væsken vil ødelægge det der er inde i ballonen. Kun latex balloner uden noget inden i kan bruge Hi Float.

HUSK: HiFloat virker KUN i latex balloner, og vil have den modsatte effekt, hvis det benyttes i en folie ballon.

Se video guiden omkring HiFloat nedenfor 👇👇

Men hvor køber jeg så både helium og Hi Float? Det gør du selvfølgelig her på shoppen 🥳 Du køber helium lige HER og Hi Float HER.

TIP: hvis du vil slippe for alt besværet med at puste balloner op med helium lige før din fest, så lad mig gøre det for dig! 😀👍 Du kan nemlig bestille en ballon box fra mig af med balloner fyldt med helium. Alt du skal gøre er, at bestille den ballon buket du ønsker HER, vente på at boxen bliver leveret dagen før din fest, tage ballonerne op af kassen og stille dem lige hvor du vil til din fest. Nemmere bliver det ikke! 🤩 Se og bestil alle mine balloner med helium HER.

Jeg håber, at du fik lidt hjælp fra dette indlæg, og vil ønske dig god fornøjelse med festen! ✨

De bedste festhilsner

8 meninger om “Sådan bruger du helium i balloner”

 1. Diana Kornelius siger:

  Kære Trine
  Skal der KUN helium i LED-lysballlonerne (altså dem man vikler lyskæde rundt om) eller også Hi-float?!
  Kan de fyldes aftenen før, uden så at “hænge med hovedet” på selve dagen
  Kh Diana

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Diana

   Uanset hvilken ballon der er tale om er det altid bedst at fylde den så tæt på dagen som muligt. Så hvis man har mod på det på selve dagen er det bedst, men du kan godt fylde LED-ballonerne dagen før men det kan godt være du skal stramme lyskæderne lidt på dagen da selve ballonen nok vil tabe en lille smule helium natten over.

   De bedste festhilsner
   Trine

 2. Trine siger:

  Hej, vil man med high float kunne puste latex balloner op dagen i forvejen?

  1. Katja Robertsen siger:

   Hej Trine,

   Ja, hvis du bruger Hi Float i latex balloner kan de holde i op til 4-6 dage – ofte længere. Så du kan godt puste dem op dagen i forvejen. Husk kun at bruge en tommefinger negl klat Hi float i hver ballon, og så “nuller” det godt rundt i hele ballonen inden du puster dem op med helium.

   De bedste festhilsner
   Katja

 3. Helle siger:

  Hej

  Skal man fylde helium i ballonen med det samme efter man har puttet hi float i?
  Eller kan man forberede ballonerne med hi float, og så fylde helium i senere?
  Mvh Helle

  1. Katja Robertsen siger:

   Hej Helle,

   Man skal fylde Hi Float i latex ballonen, og så puste den op med helium lige efter. Hi Float er en klisteret væske, som forsejler de mange små huller i latexen når den tørrer, så heliummen siver langsommere ud af ballonen. Du kan derfor desværre ikke komme Hi Float i ballonen og så lade dem ligge alt for længe (10-15 min er ok), for så tørre Hi Float’en ud.

   De bedste festhilsner
   Katja

 4. Mona Lisa Knudsen siger:

  Hej..

  Hvilken ballon er bedst som gave ballon, altså hvor man putter penge og fjer i? Kan den gennemsigtige ballon med led lyskæde bruges

  Mvh Mona

  1. Lotte Iversen siger:

   Hej Mona 🥳
   Det er svært at putte penge i en ballon også den gennemsigtige med lyskæde. Åbningen er meget lille, og det er svært at komme noget i ballonen.
   Derudover skal du være opmærksom på, hvor meget penge det drejer sig om, da det kan blive for tungt for ballonen, der resultere i, at den ikke kan svæve længere.
   Mit forslag er en latex ballon, da åbningen vil være større. Eller sætte dem på langs snoren mellem ballon og ballonvægt.
   Har du yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon.
   De bedste festhilsner
   Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb for 499,00 kr. mere og få fri fragt!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Total
0,00 kr.