Sådan bruger du helium i balloner

27. aug. 2022 af Trine Hansen

Balloner med helium giver bare noget helt særligt til festen, og derfor har jeg lavet denne guide, så du også kan få den fede svævende ballon effekt. Men lige så flot det kan være, lige så besværligt kan det også være, hvis man ikke har erfaring med det. Jeg har desværre oplevet fester hvor alle latexballonerne blev pustet op dagen før og hvor man på festdagen møder ind til en masse trætte balloner som ligger på gulvet. KRISE!!!


Nedenfor har jeg delt guiden op i to typer af balloner. Folie -og latexballoner, og hvis du er i tvivl om hvad forskellen er, så kan du se det på billederne nedenfor, hvor billedet til venstre er latex balloner og det til højre er folie balloner.

Se videoen

Hvis du ikke orker at læse en lang guide, så kan du i stedet se videoen nedenfor, hvor jeg guider dig igennem hvordan man bruger helium i henholdsvis latex balloner og folie balloner 🎈

Folie balloner

Folie balloner er lavet af, ja, folie, og holder derfor meget længere end helt alm. latex balloner. Fylder du en folie ballone med helium kan den holde i op til en uge. Der er selvfølgelig stor forskel på kvaliteten, og nogle folie balloner vil måske blive slatne efter nogle dage, men generelt har folie balloner en rigtig god levetid – af balloner af være 😉🎈 Mange har måske også hørt om Hi Float, som kan hjælpe med at forlænge balloners levetid med helium, men det skal IKKE bruges i folie balloner – kun i latex balloner. Nogle af de folie balloner jeg har haft tilbage efter photoshoot i Party In A Box har svævet mere end 6 måneder efter shootet. Så en folieballon i en god kvalitet, vil holde helium i flere uger, hvis ikke meget mere 🤩

De populære transparente runde balloner med LED lyskæde på kræver også helium for at svæve flot med deres LED lyskæde på, og de holder 2-3 dage – alt efter temperatur – men de står flottest hvis du puster dem op på selve dagen. De ser sindssygt flotte ud til festen på dansegulvet eller midt på bordene som dekoration – da de giver en flot højde til festen og lys når det bliver mørkt. Disse skal IKKE bruge HiFloat.

OBS! Er folieballonen mindre end 45 cm høj, så kan den ikke svæve med helium i. Der er mange der tror at de meget populære bogstav-folieballoner kan svæve, men de hyppigst solgte er 35 cm og kan derfor ikke svæve med helium. 

Latex balloner

Vil du gerne pynte op med latex balloner til festen er det lidt mere krævende, da de nemlig skal pustes op i sidste øjeblik! En latexballon på størrelsen 27-30 cm vil typisk svæve i 5-6 timer – alt efter temperatur. Kvaliteten af latexballoner varierer meget, og hvis ballonerne er meget tynde så vil de måske springe så snart de bliver fyldt med helium. Nogle balloner vil også kunne være tungere, og vil derfor svæve i kortere tid. Det kan for eksempel være latex balloner i metalliske farver (chrome), konfetti balloner, balloner som er mindre end 22 cm eller latex balloner med små LED lys i, som kun svæver i ca. 3-4 timer.

Som hovedregel vil en latexballon svæve længere, jo større den er. Måske du undrer dig over hvorfor latexballoner svæver kortere? Jo, det er simpelt… eller liiidt teknisk 😉 Det latex materiale som ballonerne er lavet af, er ikke 100% tæt, og der vil derfor langsomt kunne slippe luft ud af de 1000 bitte små huller der er i latexen. Så derfor –  jo større latexballonen er, jo større en mængde luft er der i ballonen, jo længere tid tager det om at sive ud. 

OBS! Du kan forlænge latexballoners svævetid, ved at købe Hi Float, som er en klisteret væske der pumpes ind i ballonerne. Væsken “lukker” hullerne i ballonen, og derfor kan ballonen holde på helium i 25 gange så lang tid. HiFloat virker kun i latex balloner, og vil have den modsatte effekt, hvis det benyttes i en folie ballon.

Se eventuelt videoen omkring HiFloat nedenfor 🎈🎉

Men hvor køber jeg så både helium og Hi Float? Det gør du jo selvfølgelig her på shoppen 🥳 I alle boxe har du under kategorien Balloner mulighed for at tilføje begge dele til din box.

Jeg håber, at du fik lidt hjælp fra dette indlæg, og vil ønske dig god fornøjelse med festen! ✨

De bedste festhilsner

2 meninger om “Sådan bruger du helium i balloner”

 1. Diana Kornelius siger:

  Kære Trine
  Skal der KUN helium i LED-lysballlonerne (altså dem man vikler lyskæde rundt om) eller også Hi-float?!
  Kan de fyldes aftenen før, uden så at “hænge med hovedet” på selve dagen
  Kh Diana

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Diana

   Uanset hvilken ballon der er tale om er det altid bedst at fylde den så tæt på dagen som muligt. Så hvis man har mod på det på selve dagen er det bedst, men du kan godt fylde LED-ballonerne dagen før men det kan godt være du skal stramme lyskæderne lidt på dagen da selve ballonen nok vil tabe en lille smule helium natten over.

   De bedste festhilsner
   Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *