Græskarudskæring til halloween: Sådan gør du

31. aug. 2021 af Trine Hansen

Når halloween nærmer sig, så skal der selvfølgelig gang i græskarudskæringen. At lave halloweengræskar er en rigtig hyggelig familieaktivitet til efterårsferien, og tradition op til årets mest uhyggelige dag; Halloween d. 31 oktober. Her på siden har vi lavet en guide og samlet alle vores bedste tips og tricks til den sjove aktivitet. På den måde kan I få det bedste resultat, når det er tid til at lave flotte halloweengræskar 🎃👻

Skal I også pynte stuen, huset eller haven uhyggeligt op til halloween? Så find al jeres halloween pynt i min uhyggelige halloween fest box!

Hvorfor skærer man græskar ud til halloween?

Oprindeligt stammer traditionen med lysende græskar fra de gamle keltere i England. De brugte roer til at lave lygter med uhyggelige ansigter, som skulle skræmme de dødes spøgelser væk. Senere rejste de engelske pilgrimme til Amerika, hvor de begyndte at lave lygterne ud af græskar. Halloweentraditionen med uhyggelig pynt og udklædning, rasleture og de lysende græskarlygter er altså en amerikansk tradition.

Det var baggrunden for, hvorfor man skærer græskar ud til halloween. Nu er det tid til at komme i gang med den sjove græskaraktivitet!

Find inspiration og ideer til dit halloweengræskar

Måske har du oplevet at sende lange øjne efter de mange flotte halloweengræskar, som er placeret på vejene i efteråret? De flotte og kreative udskæringer behøver faktisk slet ikke at være et svært projekt. Et flot græskar kræver kun en håndfuld fantasi og de rigtige redskaber – og så kan du få masser af inspiration til dit halloweengræskar her på siden, hvis kreativiteten har brug for lidt hjælp.  

Tag et kig på billederne herunder og hent idéer til dit eget græskarprojekt. Lad dig inspirere af de både sjove og uhyggelige græskarudskæringer, som vi her i Party In A Box har fundet på.

Dette værktøj skal du bruge

Det er ingen hemmelighed, at græskarudskæringen bliver langt nemmere med det rette udstyr ved hånden. Solide redskaber gør hele processen lettere og giver et flot udskåret græskar, som uden tvivl vil skabe masser af blikfang.

De eneste nødvendige redskaber, du skal bruge til de sjove græskarkreationer, er en græskarsav. Vi vil altid anbefale en græskarkniv frem for en normal kniv, når I skal skære græskaransigtet ud. Det er nemlig alt for farligt at bruge en kniv, som pludselig kan smutte.

HUSK! Hvis du skal lave halloweengræskar med børn, så er det vigtigt, at det kun er dig, der står for selve udskæringen. Børnene kan sagtens hjælpe med at tage fyldet ud med en ske og tegne græskaransigtet, men skal ikke håndtere de skarpe redskaber.

Hvis du kan finde et græskarudskæringssæt, så giver det også et væld af muligheder, hvis du vil lave et lidt mere avanceret græskar, som vil tiltrække masser af imponerede blikke.

Sådan tegner du et motiv på dit halloweengræskar

Når redskaberne er på plads, så er det tid til at forvandle dit græskar til et vaskeægte halloweengræskar. Her kan du se processen trin for trin, når du skal til at tegne motiv på dit halloweengræskar.

 1. Start med at tørre dit græskar af, så du kan begynde kunstværket på et rent græskar uden jord.
 2. Hvis du er i tvivl om, hvordan ansigtet eller motivet skal være, så er det en god idé at lave en tegning af motivet på et stykke papir først.
 3. Brug en god tusch til at tegne et uhyggeligt, flot eller sjovt motiv på græskarret – lige som du har lyst til. Husk ikke at tegne græskaransigtet for langt oppe på græskarret, da der skal være plads til, at toppen af græskarret kan skæres af som et græskarlåg.

Nu er du klar til næste step i processen, nemlig udskæring og udhuling af det flotte, orange græskar.

Sådan laver du udskæringen i græskarret

Efter du eller børnene har tegnet et flot ansigt eller motiv på halloweengræskarret, så skal græskarret skæres ud og udhules, så det snart kan komme ud at pynte foran døren. For at græskarret overhovedet kan fungere som en græskarlygte, så skal toppes af græskarret skæres af.  

 1. Skær toppen af græskarret af gennem en vandret linje, så du får et græskarlåg, der kan tages af og lægges på. Husk at det er et job for den voksne at skære i græskarret.  
 2. Nu skal I i gang med at udhule græskarrets kød og kerner, og her kan alle være med! Ungerne er helt sikkert gode til at få udhulet græskarret med en ske.  
 3. Den voksne skal nu i gang med at skære ansigtet ud efter stregerne. Måske er det børnene, der har lavet ansigtet, og de vil uden tvivl sidde meget spændte og kigge med.  
 4. Efter der er skåret et uhyggeligt, sjovt eller skørt ansigt i jeres græskar, så kan overskydende tusch nemt fjernes med håndsprit. 

Kan man få græskarret til at holde længere?

Når du er godt tilfreds med dit flotte halloweengræskar, så er det jo kun godt, hvis holdbarheden kan forlænges lidt – og det kan du heldigvis nemt selv sørge for! Brug konserveringsmidlet Atamon til at holde græskarret friskt i længere tid ved at pensle midlet både indvendigt og udvendigt på dit græskar. Så forlænges holdbarheden på halloweengræskarret, så den flotte kreation kan pynte både før og efter halloween.

Lyskilde: Brug LED-lys eller fyrfadslys

Sidste detalje på halloweengræskarret er selvfølgelig lys, så det kan blive til en rigtig græskarlygte! De lysende græskarhoveder med både sjove, uhyggelige eller smukke udtryk pynter virkelig på gaden i tiden op til halloween.  

Efter græskarret er tørt kan du indsætte et eller flere fyrfadslys i dit græskar. Er du utryg ved at bruge levende lys, så kan du i stedet bruge LED-lys som en lyskæde. Vil du gerne have et lidt mere festligt look, så kan du putte en farvet lyskæde i dit græskar, som kommer til at lyse op i mørket med masser af farve.  

Placér jeres halloweengræskar uden for hoveddøren eller på verandaen, og lad det lyse op i mørket.

Husk også at pynte uhyggeligt op til halloween med spindelvæv, edderkopper, hekse, flagermus, blodige zombie hænder, skeletter og klamme insekter! Alt sammen finder du lige her i min uhyggelige halloween box.  

Nu er I klar til at byde årets mest uhyggelige tradition velkommen. Rigtig god halloween! 🎃🦇

FAQ

Kan halloweengræskar spises?

Både græskarkødet og kernerne kan spises. Særligt græskarkernerne smager lækkert, efter de er blevet ristet på en pande i 3-5 minutter i en blanding af smør og olie. Drys kernerne med salt og krydderi og rist dem, indtil de er gyldne og sprøde – så har du en smagfuld snack.

Kan man sylte halloweengræskar?

Du kan sagtens sylte dit halloweengræskar. Det kan eksempelvis syltes i en sukker-eddikelage og bruges som tilbehør til aftensmaden.

Hvordan laver man halloweengræskar?

 1. Rens græskarret og tegn et ansigt med tusch. 
 2. Skær toppen af græskarret af, så du får et græskarlåg. 
 3. Udhul dit græskar for græskarkød og -kerner med en ske. 
 4. Skær græskaransigtet ud med en græskarkniv. 
 5. Pensl dit græskar indvendigt og udvendigt med Atamon. 
 6. Indsæt fyrfadslys eller LED-lys i dit græskar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb for 349,00 kr. mere og få fri fragt!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Total
0,00 kr.