4 tips til flot julebord pynt til din julefest 🎄

1. jun. 2022 af Trine Hansen

Julefest, julefrokost, juleaften, julemiddag – julen er fyldt med gode anledninger til at dække et rigtigt flot julebord. Men åh, hvor skal man lige starte, for at få sammensat den helt rigtige juleborddækning?!? Det er faktisk slet ikke så uoverskueligt, hvis du bare søger for at have disse 4 elementer på dit julebord.

Inden vi lige hopper til de 4 elementer af pynt, som du skal bruge til en flot juleborddækning, så skal du afklare disse 3 ting:

1. Hvilke farver vil jeg gerne holde bordet (eller festen) i? (team)

2. Hvor mange bliver vi? (antal)

3. Hvor meget kan/vil jeg bruge på pynt? (budget)

Svarene på disse tre spørgsmål fungerer som rettesnor for din juleborddækning, og kan gøre det noget nemmere at finde den rigtige pynt til bordet.

1. Juleborddækning med dug eller løber? Hvorfor ikke begge!

Fundamentet for en flot bordopdækning er en dug eller en bordløber – eller begge dele! 🤩 Er du mest til dug, så skal du overveje om det skal være stofdug eller papir/plastik dug. Stofdug er en god idé, hvis du gerne vil holde det klassisk og pænt. En papir/plastik dug kan sagtens være pæn, og kommer ofte også i mange forskellige farver. Fordelene ved papir/plastik duge er dog, at de ikke skal vaskes, og så har de et plastik lag under det øverste papirslag – dvs. at I kan spilde alt det I vil, uden at det går igennem. Det kan være meget praktisk til en våd julefrokost eller hvis der er børn med til din julefest 🤗 Jeg har begge dele på shoppen, så du kan få lige den dug, som passer til dit julebord.

Men jeg har et flot bord, som jeg ikke vil dække med en dug, tænker du? Det forstår jeg godt! Men så er en bordløber vejen frem. Med en bordløber kan du give et fokuspunkt til dit bord, samtidig med at du stadig viser dit flotte bord frem. En løber giver også resten af din bordpynt en ramme at spille ind i. Hvis du f.eks. ikke ved, hvordan du skal sætte din bordpynt, så sæt det på bordløberen og lad pynten følge den.

Begge dele siger du?! JA, det gør jeg 😁 Vil du rigtig gøre noget ud af dit julebord, så skal du gå med kombinationen af dug og bordløber. Tag f.eks. en rød papir/plastik dug og lig en bordløber med guld pailletter ovenpå – og vupti! Så har du allerede et meget mere festligt og spændende julebord end med de to dele alene. Du kan også nemt løfte en lidt kedelig hvid stofdug ved blot at tilføje en bordløber – f.eks. en flot jule bordløber med kristtjørn broderi.

2. Konfetti! Konfetti! Konfetti!

Nu har vi basen på vores julebord klar. Vi skal så have tilføjet alle de hyggelige elementer, som gør et bord til et julebord. Og her kan du ikke komme udenom konfetti. Nogle vil nok tænke, at konfetti er lidt “barnligt”, men det har de overhovedet ikke ret i! Konfetti kommer i så mange forskellige typer, materialer og farver, at du altid kan finde noget, som passer til din smag – og niveau af “barnlighed” 🤪

Når du skal vælge konfetti, så tag udgangspunkt i de farver/tema du har valgt til at starte med, og find noget konfetti som passer ind i det. Har du f.eks. valgt at dække et natur julebord i de klassiske hvide, brune og grønne naturfarver, så går det ikke med den sjove rød/grønne julekonfetti 😅 Find i stedet en konfetti lavet i f.eks. træ.

Jeg har i alle mine jule boxe sørget for, at der kun er den konfetti i, som passer til temaet. Så er du sikker på ikke at få valgt en konfetti (eller pynt), som ikke passer til det juletema, du har besluttet dig for. Du finder alle mine jule boxe lige her – samt masser af inspiration til juleborddækning i hver box.

3. Tallerkner? Det har jeg der hjemme

Selvfølgelig, og hvis du har nok ens tallerkner, så brug endelig dem! Men er du ligesom os andre, så er dit køkkenskab hverken fyldt med ens tallerkner eller nok bordopdækning til 30 gæster – så er engangsservice sendt fra himlen! Men ser det ikke billigt ud, tænker du? NEJ! Slet slet ikke. Engangsservice kan i dag laves så flot, at det faktisk nok er pænere end det du har hjemme i køkkenskabet 😉 Og så holder det til både sovs og kartofler – det lover jeg! 😁🎄

Hvor meget eller lidt service der skal på bordet afhænger bl.a. af dit budget og ikke mindst af, hvad I skal have at spise. Er der forret? Skal I have cocktails? Champagne? Er der dessert? Find ud af menuen, så finder du også ud af, hvad du skal bruge af service og servietter. Brug listen her under til at tjekke, at du har husket alt til din borddækning til julefrokost:

 • Lille tallerken til forret eller dessert
 • Middagstallerken til hovedret
 • Papkop til vand/sodavand/øl
 • Bestik – kniv, gaffel, ske
 • Champagneglas
 • Cocktailglas
 • Shotglas
 • Sugerør
 • Serviet + servietring
 • Lys
 • Bordkort / menu kort

4. Øv, jeg kom til at sidde hos onkel Erik

Julen er tid for hyggelig sammenværd med venner, familie og kollegaer til både julefrokoster og julefester – og det skulle gerne være hyggeligt for alle 😅 Derfor kan bordkort være en god idé. Så sikre du, at folk kommer til at sidde med nogen, som de faktisk vil hygge sig med. Det kan også være en måde f.eks. at hjælpe folk fra forskellige afdelinger på arbejdet med at huske hinandens navne til julefrokosten. Og så er bordkort også ofte virkelig flotte! De kan derfor være en fin og hyggelig del af pynten på julebordet.

Sætter dine gæster sig bare, hvor de vil, så er der selvfølgelig ikke brug for bordkort på den klassiske måde. Men vil du have lidt sjov på julebordet, så kan bordkort sagtens bruges til det. Brug f.eks. bordkort til at “uddele” forskellige tjanser mellem gæsterne ved f.eks. at skrive “Vinopfylder”, “Opvasker”, “Oprydder”, “Skål’er”, “Joker”, “Sanger” osv. Du kan også skrive “God jul” eller andre søde hilsner og sætte ved hver plads.

Bordkort kan også bruges på julebuffeten til at fortælle dine gæster om menuen. Skriv f.eks. “Karrysild”, “Vegetarisk”, “Risalamande” eller “Sukkerfri” på bordkortene og stil dem ved maden. Så kan alle få lige det de gerne vil have, og så ser det også godt ud på julebuffeten.

Skal dit julebord eller julefrokost have lidt ekstra?

Hvis du har styr på disse 4 elementer til din bordopdækning til jul, så lover jeg, at du ikke går helt galt i byen:

1. Dug / bordløber

2. Konfetti

3. Service, kopper, glas og servietter

4. Bordkort

Men hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dit julebord, så er her tre idéer til din jule bordopdækning:

Duften af jul

Gå i butikken eller skoven, find noget gran og lig det på dit julebord ind imellem den anden bordpynt og lys. Du kan også sætte en grangren ved hver serviet vha. en servietring eller snor, og på den måde give hver gæst en duft af jul. Vil du gøre mere ud af duften af jul på dit bord, kan du sætte appelsiner fyldt med nelliker rundt omkring på bordet. Så dufter dit bord af rigtig julehygge 🎅

Style servietten op

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af din serviet, så kan du f.eks. bruge en sød eller sjov servietring. Til jul kan en servietring formet som et rensdyr eller en kristtjørn give et ekstra julet udtryk til dit bord. Du kan også binde et sødt “gavemærke” på servietten, for at give dit julebord en ekstra hyggelig julestemning. Både servietringe og gavemærker kan du finde i mine jule boxe på shoppen.

Banner på bordet

Det her er et pyntetip, som de fleste ikke kender til, men som virkelig gør en forskel for julebordet. Find en flot julebanner og i stedet for at hænge den op, så lig den i midten af dit julebord. Lig f.eks. en flot guld banner med teksten “Merry Christmas” på bordet eller måske en kunstig gran gren.

Nu er det bare om at komme igang med at få dækket dit julebord flot op til julefest eller juleaften. Den rigtige borddækning til julefrokost kan være svær! 🤗🎄🎁 Jeg har selvfølgelig prøvet på at gøre det nemt for dig at finde den helt rigtige pynt, ved at lave forskellige jule boxe fyldt med alt til julefesten. Bare vælg det jule tema/box du bedste kan lide, shop rundt i boxen og find inspiration til din juleborddækning.

Rigtig glædelig jul! 🎅🎄🎁🥳

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb for 499,00 kr. mere og få fri fragt!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Total
0,00 kr.