Lav din egen ballonguirlande

26. feb. 2023 af Trine Hansen

En ting som virkelig er HOT for tiden, er udsmykninger med balloner. Det ser rigtig godt ud, og det er en forholdsvis billig måde at pynte op på. Men lige så flot som det ser ud, lige så svært kan det være at lave.

Heldigvis er der lavet en smart snor, som gør det meget lettere at lave de flotte ballon guirlander! Jeg vil i det her indlæg prøve at guide dig nemt og sikkert igennem hvordan snoren kan bruges til at lave en flot ballonguirlande til din fest. Lad os lege med balloner! 🎈🥳

Det skal du vide

Det første jeg lige vil gøre opmærksom på er; du skal IKKE bruge helium til en ballon guirlande 😃 Det andet er; du kan sagtens lave ballon guirlanden dagen før 👍

En ballon guirlande kan du købe på to måder; køb ballon snor, lim dutter, fiskesnøre og et mix af alm. balloner og mini balloner selv ELLER køb et samlet ballon guirlande sæt. Det gode ved selv at købe enkelt tingene er, at så kan du helt selv sammensætte farverne på ballonerne, som du vil. Det gode ved et sæt er, at alt du skal bruge er i sættet, så det er bare at bestille og lave. Hvad du vælger er helt op til dig, men begge dele kan findes i mange varianter her på shoppen.

OBS: Lige meget hvilken ballon guirlande du køber, så overvej altid hvor, hvordan og med hvad guirlanden skal sættes op på væggen, over døren, over bordet, i loftet af teltet osv. Jeg kommer ind på min løsning længere nede i indlægget, men det korte svar kan være; fiskesnøre og klæbesøm. Begge dele finder du også her på shoppen.

Sådan laver du ballon guirlanden

Ballon snoren ser ud som på billedet nedenfor. Det er en tyk plast / papir snor med en helt masse huller. Snoren købes i 5 meter, men kan kortes af i den længde, som du ønsker ved bare at klippe den over. Til at fylde hele snoren på de 5 meter skal der bruges ca. 100 balloner. Ballonerne kan du selv mixe fra de forskellige boxe (eller købe et af mine ballon guirlande sæt). For bedste effekt så køb et mix af alm. latex balloner og så mini balloner og/eller folie balloner, som sættes på guirlanden med ballon lim dutter.

Pust ballonerne op i forskellige størrelser. Du kan med fordel købe en ballonpumpe, så du ikke mister pusten 😅 OBS: mini balloner (12 cm) kan ikke pustes op med munden, så her en en ballonpumpe et must. Du kan med fordel komme de oppustede balloner i klare plastsække, så de ikke “tiltrækker” støv og skidt. Sæt nu ballonerne på ballon snoren som vist på billedet ovenfor. Ballonerne sættes ikke ind i alle hullerne, men sættes forskudt med 1, 2 eller 3 huller imellem, alt efter hvor tæt du ønsker guirlanden.

OBS: træk balloner ind fra begge sider af snoren for at få den runde form, som på billedet. Jo tættere ballonerne sidder, jo mere stiv bliver den og dermed også sværere at “forme”.

Laver du en guirlande, som det ses nedenfor, hvor den sidder på dørkarmen, så er det en fordel at ballonerne sidder tæt, så guirlanden får en mere lige facon. Inden snoren klippes så lad lige 10-15 cm være i begge ender til at hænge guirlanden op med.

Ballon guirlande dør
Her ses en ballonguirlande som er tilpasset dørkarmen

Mange forskellige typer ballonguirlander

Ballon guirlander kommer i mange størrelser, farver og med/uden tilbehør. En alm. guirlande har mellem 60-75 balloner, mens nogle af de største og flotteste jeg har her på shoppen har ca. 200 balloner. Så er der virkelig også garanti for WOW effekt! 🥳

Fælles for alle ballon guirlande sæt er, at de består af balloner i forskellige størrelser, som giver den vildt flotte effekt, som du ser på billedet. Tricket til at få ballonerne til at sidde sådan er; ballon lim dutter. Når du har lavet din indledende ballon guirlande, som beskrevet ovenfor, så kan du vælge at “udfylde” hullerne mellem ballonerne med hjælp fra ballon lim dutter og resterende balloner.

Der følger ofte mini balloner (12 cm) med i et ballon guirlande sæt. Disse meget små balloner kan ikke trækkes igennem hullerne i ballon snoren. De skal i stedet sættes på de andre balloner i guirlanden med ballon lim dutter, sådan at du “udfylder” huller imellem de andre balloner. Og her slår du dig bare løs! 🤗 Det virker måske lidt svært i starten, men træd lidt tilbage og kig på din ballon guirlande. Så kan du hurtigt se, hvor der “mangler” lidt fylde.

OBS: “huller” i ballonguirlanden kan også udfyldes med andre balloner end kun mini balloner – f.eks. folie balloner formet som små hjerter. Prøv dig frem, og byg lige så stille ballon guirlanden op med de balloner du har til rådighed.

Ballon lim dutter
Ballon lim dutter

Hvordan monteres guirlanden?

Det er sjældent, at man lige har kroge eller andet hvor ballonguirlanden kan fæstnes, og man gider som regel ikke at have banket søm op for denne ene lejlighed. Derfor bruger jeg Tesa klæbesøm, som er en fuldstændig genial opfindelse!

Med dette klædesøm kan du hænge ballonguirlanden op uden at lave mærker på væggen. Tesa klæbesøm kan købes her på shoppen (eller i diverse byggemarkeder), hvor de købes til det underlag de skal hænges op på f.eks. tapet.

klæbesøm til tapet og gips
Klæbesøm til tapet og gips

Laver du alle 5 meter guirlande, og ønsker den hængt op som på billedet, så kan klæbesømmet stadig bruges. Men så bindes der lidt fiskesnøre i guirlanden hvor det passer, i forhold til hvor den skal hænge og fiskesnøren bindes så på klæbesømmene.

Fiskesnøre til ophæng af dekorationer
Fiskesnøre til ophæng af dekorationer

Hvis du gerne vil se en video af hvordan man laver guirlanden så tryk her eller på billedet nedenfor, hvor du kan se, hvordan det gik da jeg skulle lave min første ballonguirlande.

Jeg håber, at dette kunne hjælpe dig til at komme igang med din første ballonguirlande.

Køber du balloner i enten røde eller blå, er guirlanden også perfekt pynt til studenterfesten.

God fornøjelse 🥳

6 meninger om “Lav din egen ballonguirlande”

 1. Gerda Hansen siger:

  Hej, kan du evt lave en lille video hvor du viser hvordan du gør?:)

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Greda

   Den kan du finde lige her på min Instagram 🙂

   Følg linket her: https://www.instagram.com/stories/highlights/17866047715416094/?hl=da

   De bedste festhilsner
   Trine

 2. Anne siger:

  Hej Trine
  Hvor længe forinden kan man lave ballonguirlande? Vi har bryllupsfest en lørdag og har håb om at kunne lave den torsdagen op til.

  Anne

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Anne

   Det kan du sagtens men for at ballonerne holder pænest skal den ligge et sted med ikke alt for meget lys og derudover så suger balloner jo støv og alt til sig, så måske lig den på et bord eller andet.

   Kæmpe tillykke med brylluppet.

   De bedste festhilsner
   Trine

 3. Nanna siger:

  Hej, hvordan sætter man guirlanden op så den sidder fast?

  1. Katja Robertsen siger:

   Hej Nanna,

   Når du laver din ballonguirlande, så lad der være lidt ballonsnor uden balloner på i både begyndelsen og enden af din guirlande. Du kan så bruge enderne af ballonsnoren til at hænge / sætte din guirlande op med hjælp fra f.eks. søm, kroge med tape, klæbesøm eller pin-ups til ophæng af dekoration.
   Hvis du f.eks. skal have guirlanden til at hænge omkring en stang i et telt, kan du også bruge fiskesnøre til at binde guirlanden til stangen.

   De bedste festhilsner
   Katja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb for 349,00 kr. mere og få fri fragt!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Total
0,00 kr.