Content protected by Whocopied.me

Lav din egen ballonguirlande

26. aug. 2020 af Trine Hansen

En ting som virkelig er HOT for tiden, er udsmykninger med balloner. Det ser rigtig godt ud og det er en forholdvist billig måde at pynte op på. Men lige så flot som det ser ud, lige så svært kan det være at lave.

Din redning er her

Og gudske tak og lov for det. Der er nemlig lavet en smart plastik snor som gør det meget lettere at lave de flotte ballon guirlander og jeg vil nu prøve at guide jer igennem hvordan den laves.

Snoren ser ud som på billedet nedenfor. Det er en tyk plast snor med en helt masse huller. Snoren købes i 5 meter men kan kortes af i lige den længde man ønsker ved bare at klippe den over. Til at fylde hele snoren på de 5 meter skal der bruges 100 balloner. Ballonerne kan du selv mixe fra de forskellige boxe.

Pust ballonerne op i forskellig størrelse og sæt dem nu på snoren som vist på billedet ovenfor. Ballonerne sættes ikke ind i alle hullerne men sættes forskudt alt efter hvor tæt man ønsker guirlanden og påføres fra begge siden for at få den runde form. Jo tættere ballonerne sidder jo mere stiv bliver den og dermed også sværere at forme.

Laver man en guirlande som det ses nedenfor, hvor den sidder på dørkarmen, så er det en fordel at ballonerne sidder tæt, så guirlanden får en mere lige facon. Inden snoren klippes så lad lige 10-15 cm være i begge ender til at hænge guirlanden op.

Ballon guirlande dør
Her ses en ballonguirlande som er tilpasset dørkarmen

Hvordan monteres guirlanden?

Det er sjældent at man lige har kroge eller andet hvor ballonguirlanden kan fæstnes, og man gider som regel ikke at have banket søm eller lignenede op for denne ene lejlighed. Derfor bruger jeg Tesa klæbesøm som er en fuldstændig genial opfindelse!

Med dette klædesøm kan du hænge ballonguirlanden op uden at lave mærker på væggen. Tesa klæbesøm kan købes i diverse byggemarkeder hvor de købes til det underlag de skal hænges op på.

Jeg bruger denne udgave da der er et lille gevind på som passer helt perfekt til hullerne på ballon snoren. Drej det lille gevind af put ballon snoren ind over og skru gevindet på igen. Vupti, 1 styk ballon guirlande hængt op uden huller eller mærker på væggen.

Laver du alle 5 meter guirlande og ønsker den hængt op som på billedet, så kan klæbesømmet stadig bruges. Men så bindes der lidt fiskesnøre i guirlanden hvor det passer, i forhold til hvor den skal hænge og fiskesnøren bindes så på klæbesømmene.

Hvis du gerne vil se en video af hvordan man laver guirlanden så tryk her eller på billedet nedenfor hvor du kan se hvordan det gik da jeg skulle lave min første ballonguirlande.

Jeg håber at dette kunne hjælpe dig til at komme igang med din ballonguirlande.

God fornøjelse

4 meninger om “Lav din egen ballonguirlande”

 1. Gerda Hansen siger:

  Hej, kan du evt lave en lille video hvor du viser hvordan du gør?:)

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Greda

   Den kan du finde lige her på min Instagram 🙂

   Følg linket her: https://www.instagram.com/stories/highlights/17866047715416094/?hl=da

   De bedste festhilsner
   Trine

 2. Anne siger:

  Hej Trine
  Hvor længe forinden kan man lave ballonguirlande? Vi har bryllupsfest en lørdag og har håb om at kunne lave den torsdagen op til.

  Anne

  1. Trine Hansen siger:

   Hej Anne

   Det kan du sagtens men for at ballonerne holder pænest skal den ligge et sted med ikke alt for meget lys og derudover så suger balloner jo støv og alt til sig, så måske lig den på et bord eller andet.

   Kæmpe tillykke med brylluppet.

   De bedste festhilsner
   Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *